vereség a Kisvárda ellen

2019.11.24. 15:26

Loki: ez továbbra sem megy...

A DVSC alakulatának tovább tart vesszőfutása, a szombati már a hetedik veresége volt tizenkét bajnokin.

Fotó: Dodó Ferenc / szon.hu

Nem kis teherrel a vállán várhatta a hétvégi, Kisvárda elleni idegenbeli fellépését a Loki, ugyanis a legutóbbi szezonban bronzérmet szerző gárda az ősszel elég gyengén muzsikál. A várdaiak elleni mérkőzés előtt már hat vereség állt a hajdúságiak neve mögött a tabellán, a legutóbbi ráadásul méretes zakó lett, ugyanis a Ferencváros két hete hat gólt rúgott a Nagyerdőn.

Ebből a sokkból kellett valahogy kirángatnia a társaságot a debreceni szakmai stábnak. A három meccsre szóló eltiltását letöltő Varga Kevin bízott benne, hogy sikerül feledtetniük a nagy verést, mint azt lapunknak nyilatkozta.

A vendégek mestere, Dajka László úgy vélte, felkészültek a Debrecenből: „Hazai pályán játszunk, számunkra nagyon fontos, hogy győzni tudjunk. Ahogy nálunk, úgy a Debrecennél is volt mivel foglalkozni az elmúlt forduló után, de ahogy mi a Pakson, úgy érzésem szerint a Loki is túllépett azon, ami a Ferencváros ellen történt. Harapós ellenfélre számítunk, de ezeket az erényeket nekünk is fel kell vonultatnunk.”

A kezdő sípszót követően nem is volt gond a vendégek harapósságával, de igaz volt ez a házigazdákra is. Lüktető, változatos futballal teltek el az első percek, azonban a 13. minutumban minden borult, amit a lokisták eltervezhettek. Történt ugyanis, hogy Grozav ívelte be a szabadrúgást Kosicky kapuja elé, és a jó ütemben érkező Kravcsenko közelről a hálóba juttatta a játékszert.

Sajnos, újra hátrányba került tehát a DVSC, és ez ebben a bajnokságban eddig bizony nem sok jóval kecsegtetett.

A bekapott találat még jobban felbőszítette a cívisvárosiakat, akik csipkedték magukat az egyenlítés érdekében. Erre meg is volt a sansz: félórányi játékot követően Haruna Garba lövését védte bravúrral a kisvárdai kapuvédő.

A hazaiak sem maradtak adósak a ziccerekkel, a debreceni kapusnak is be kellett mutatnia egy nagy védést, a szünet előtt pedig Grozav is betalálhatott volna, de maradt az egygólos vezetésük.

Vélhetően felemelhette a hangját az öltözőben Herczeg András, a Loki vezetőedzője, mert még nagyobb akarattal mentek előre a folytatásban a fehér mezesek. A labdabirtoklással nem volt gond, a Debrecennél volt többet a játékszer, de meddőnek tűnt a fölény, nem sikerült túl sok komoly lehetőséget kialakítaniuk a vendégeknek.

A találkozó szépen lecsordogált, valahogy érezhető volt, hogy a DVSC nem lesz képes újítani és pontot szerezni Kisvárdán.

A Loki egyelőre várakozáson alul teljesít, illetve lehet, hogy a múlt szezon volt megtévesztően tökéletes.

A folytatás szombaton idegenben, a Zalaegerszeg ellen.

TN

A tények

Kisvárda Master Good – DVSC 1-0 (1-0)

Várkerti Stadion, 2859 néző. Vezette: Iványi (Albert, Csatári)

Kisvárda: Felipe Ventura – Hej, Rubus, Kravcsenko, Protic (Melnyik 59.) – Lucas, Bumba (Cukalasz 27.) – Sassá, Karaszjuk, Seco (Kovácsréti 76.) – Grozav

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Kundrák 67.), Tőzsér, Haris, Szécsi (Pintér 85.) – Adeniji (Trujics 74.), Garba

Gól: 1-0 Kravcsenko (13.)

Sárga lap: Pávkovics (32.), Kravcsenko (38.), Seco (45.+1.), Kinyik (53.), Garba (79.), Melnyik (84.), Felipe Ventura (86.)


Mesterszemmel

Dajka László: Nagyon küzdelmes találkozó volt. Nem mondom, hogy sziporkázó játékkal, de nyertünk, ez a lényeg. Így, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést, a saját játékunkat játszhattuk. Ugyan az ellenfél birtokolta többet a labdát, stabilak voltunk védekezésben. Akár több góllal is győzhettünk volna.

Herczeg András: Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a korán kapott gól miatt hátrányba kerültünk. Azt gondolom, ezután sem volt probléma, de természetesen feljebb kellett tolnunk a védekezésünket. Óriási akarattal, lelkesedéssel játszottunk, de sajnos ez is kevés volt. Lehet, hogy át kell értékelnünk a céljainkat. Az elmúlt két évad euforikus hangulatban telt el, ez az idény sajnos nem úgy alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában