kézilabda: pályán a DVSC

2019.11.08. 14:14

„Bízom benne, szombaton a jobbik arcunkat mutatjuk”

Karnik Szabina amondó, az előzetes latolgatások alapján a Loki az esélyes, de ezt meg is kell mutatniuk a pályán.

Fotó: Matey István

Már csak egy párharc választja el a DVSC Schaeffler gárdáját az EHF-kupa csoportkörétől, miután az előselejetező második körében kettős győzelemmel búcsúztatta a német Bayer 04 Werkselfent. Ahhoz, hogy ez beteljesüljön, a szerb bajnok Jagodinán kell túljutniuk a piros-fehéreknek. A párosítás első meccsét szombat délután 15.30-tól rendezik a Hódosban, az előzetes jegyértékesítések alapján majd táblás ház előtt zajló találkozón a román Mihai Marian Pirvu–Radu Mihai Potirniche páros fújja majd a sípot.

Csalóka videó

Többek között az ilyen találkozókért is szerződött ismét a cívisvárosba Karnik Szabina, a Loki kiváló jobbátlövője.

„A nemzetközi kupamérkőzés mindig más, mint egy magyar bajnoki, ilyenkor nemcsak a klubot, hanem a magyar kézilabdát is képviseljük”

– mutatott rá a rutinos játékos.

Fotó: Balogh László / Nemzeti Sport

– Egy határon túli ellenfelet nem lehet mindig könnyen megítélni, hiszen nem látjuk őket hétről hétre. Időnként előfordul, hogy csalóka a videó, mi arra készülünk, amit a felvételeken látunk, aztán kiderül, hogy valójában más a játékuk – a németek elleni előző körös párharcban ezt a saját bőrünkön tapasztalatuk. A Jagodina a nyáron felkészülési mérkőzést játszott a Békéscsabával és a Mosonmagyaróvárral is, mindkét együttestől kikapott, de nekünk nem szabad abba a hibába esnünk, hogy csak az eddig elért eredményeit nézzük. Eleve egy bajnokcsapatról van szó, igaz, hogy a BL-selejtezőik nem sikerültek, de az EHF-kupa előző körében magabiztosan ejtették ki a görög PAOK-ot.

Fel kell venni a kesztyűt

A szerb bajnok a nemzetközi kupára 19 játékost nevezett, a keret jelentős részét hazai játékosok alkotják, kiegészülve hat montenegrói játékossal.

A Jagodina a nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjének kiírása értelmében egy-egy mérkőzést játszott a török Kastamonu Belediyesi és a Rocasa Gran Canaria ellen, mindkettőt elveszítették, az elsőt 31–15-re, míg a másodikat 28–15-re, így az EHF-kupa előselejtezőjében folytatta az együttes, ahol összesítésben 49–44-re múlták felül a PAOK-ot.

– A lányokkal beszéltük, hogy jó lett volna mondjuk Gran Canariára menni, de ez így is sokkal szerencsésebb, mint egy orosz túra – árulta el a jobbátlövő. – A szerb kézilabda jegyeit hordozzák magukon, küzdenek, nem adják fel, időnként már a durvaságot súrolva kemények, de nekünk ezzel fel kell vennünk a versenyt. Nem szabad megilletődnünk sem a játékstílusuktól, se attól a kiváló hangulattól, ami a Hódosban szokott lenni. Bízom benne, szombaton a jobbik arcunkat mutatjuk, és előnyt szerzünk a visszavágóra. Nagyon szeretnénk továbbjutni a csoportköbe, úgy gondolom, előzetesen mi számítunk esélyesebbnek, de ezt meg is kell mutatnunk a pályán, különben semmit nem ér a latolgatás – nyilatkozta Karnik.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában