Feltehetik a pontot az i-re

2019.11.15. 20:00

Az EHF-kupa-csoportkör küszöbén a Loki

A szombat este héttől kezdődő mérkőzést a Debrecen Televízió élőben közvetíti.

20191109 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló DVSC Schaeffler–ZORK Jagodina női kézilabda EHF Kupa selejtezője, harmadik fordulója. képen: DVSC csapat

Fotó: Matey István

Az őszi szezonja megkoronázásaként felteheti a pontot arra a bizonyos i-re a DVSC Schaeffler, amennyiben bejut az EHF-kupa januári csoportkörébe. Ehhez annyi szükséges, hogy a múlt szombati debreceni odavágón kiharcolt 11 gólos előnyéből legalább egy gólt megtartson az együttes, ami az első mérkőzés fényében egyáltalán nem lehetetlen feladat.

Boldog és büszke

A piros-fehérek hangulatának biztos nem tesz rosszat, hogy a Lokiból négyen is – Kovács Anna, Tóvizi Petra, Triffa Ágnes és Vámos Petra – bekerültek a magyar válogatott szűkített világbajnoki keretébe.

– Nem lehetett egyszerű Kim Rasmussen dolga, amikor kiválasztotta a játékosait – nyilatkozta Triffa Ágnes, a Debrecen kiváló kapusa a Naplónak. – Kapusposzton például öten versengtünk a helyekért, ugyanis Szikora Melinda is remek formát mutatott a bajnokságban. Nagyon örülök, hogy végül bekerültem, és annak is, hogy a DVSC-ből négyen is ott vagyunk az utazó keretben. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megháláljam a bizalmat.

Lehet tanulni

A debreceniek egy keddi, győri mérkőzéssel a lábukban lépnek pályára Jagodinában, de ez nem szabad, hogy befolyásolja a teljesítményüket. A bajnoki címvédő elleni vereségből sokat lehet és kell is tanulni, hiszen látszik, a mai kézilabdázásban a minél gyorsabb játék lehet a siker egyik kulcsa.

– Az első tíz percben mi még az „öltözőben voltunk”, ellenben a hazaiakkal, akik hatalmas tempóban kezdték el a mérkőzést – tekintett vissza a keddi összecsapásra Triffa. – Emiatt akkora fór alakult ki, hogy egy kicsit visszább vettek a kisalföldiek, mi pedig végre „megérkeztünk” a meccsbe, így nem nőtt tovább a különbség a két együttes között. Ebből a bajnokiból különösen sokat lehetett tanulni, ekkora sebességgel játszó ellenféllel szemben még jobban kijönnek a hibák. A Győr magasabb minőséget képvisel nálunk, látjuk, hogy merre tartunk, hova kell eljutnunk, ha fel akarjuk venni a versenyt a legjobbakkal, de nyilván ez még sok idő és még több munka.

„A második játékrészben egy jó meccset játszottunk a kisalföldiekkel, a fiatalok is szerephez jutottak, akik szépen helyt is álltak abban a periódusban”

– dicsérte a jórészt még junior korú kézilabdázókat a rutinos hálóőr.

Előrébb tartanak

A DVSC Schaeffler már péntek reggel elindult Szerbiába azzal a céllal, a szombat esti visszavágón is bebizonyítsa, jobb csapat a Jagodinánál.

– A debreceni meccs inkább a puhatolózásról szólt, mert a délszlávok magasabbnak és erősebbnek tűntek élőben, mint a felvételeken. Amíg bírták szuflával, addig próbáltak magasabb tempóban játszani, de miután elfáradtak, bedaráltuk őket. Az első mérkőzés után azt el lehet mondani, hogy a Loki előrébb tart a kézilabda minden területén, legyen szó szervezettségről, felépítésről, a játékosok minőségéről, vagy éppen a taktikai tudásról.

„A tizenegy gólos előny jelentős, de természetesen nem altathat el minket, Jagodinában is teljes összpontosítással kell pályára lépnünk, és akkor ott leszünk a csoportkörben”

– mondta el Triffa Ágnes.

Az este hét órakor kezdődő összecsapáson – melyet a Debrecen Televízió élőben közvetít – svéd testvérpár, Andrej Smailagic és Sandro Smailagic fújja a sípot, .

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában