szombaton EHF-kupa!

2019.10.11. 16:41

A legjobb DVSC kell a németek ellen

A DVSC kézilabdázói EHF-kupameccset játszanak szombaton hazai pályán a német Bayer Leverkusen ellen.

Fotó: Koncz György

A kiváló hazai bajnoki kezdet után szombaton 19 órától a nemzetközi porondon is megmutatja magát a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata, Köstner Vilmos tanítványai a német TSV Bayer 04-Werkselfen (korábbi, ismertebb nevén Bayer Leverkusen) együttesét fogadják hazai pályán. A szurkolók által hatalmas érdeklődéssel várt összecsapás előtt a debreceni vezetőedzővel beszélgettünk.

– Valóban jól kezdett a jó formában lévő, stabil szerkezetű és variábilis csapatunk, amely minden várakozást felülmúlóan teljesített az elmúlt hat meccsen – mondta Köstner. – Tizenegy pontot szereztünk, négy idegenbeli mérkőzést vívtunk eddig, és ebből három nagyon komoly rangadó volt a Ferencváros, a Vác és az Érd otthonában. A hat pontból ötöt elhoztunk, ez komoly fegyvertény, és úgy gondolom, ezeket a pontokat ezekről a pályákról kevés csapat tudja majd begyűjteni. Ez nyugodt folytatást ígér, ami megkönnyítheti a céljaink elérését, mást azonban nem kell belelátni. Hosszú ez a bajnokság, hiszen 26 mérkőzésből csupán hat ment le eddig.

„Bízom benne, hogy a fenti bravúrok mellett nem fogunk negatív meglepetéseket okozni, amikor esélyesként szállunk harcba”

– mondta a szakember, aki természetesen a német ellenfélről is beszélt nekünk.

Félelmetes hangulatban

– A Leverkusen a múlt bajnokságban az ötödik helyen végzett. A német pontvadászat nagyon kemény, van két kiemelkedő csapat, a Bietigheim és a Thüringer, s van mögöttük egy szoros mezőny a nemzetközi kupákra jogosító helyekért versengve, köztük a Leverkusen. Az ellenfelünk jó szerkezetű együttes, jobbkezes-balkezes átlövőkkel illetve szélsőkkel megspékelt csapat, amelynek minden posztján két-három bevethető játékos szerepel. A hagyományos kézilabdakultúrát képviselik taktikailag, de vannak benne német sajátosságok, mint a küzdés, a jelentős futómunka és a gyors indításokra épülő befejezésre való törekvések. Felállt védelem ellen türelmesen kéziznek, és jól foglalkoztatják a beállóikat. A legyőzésük a legjobb DVSC-t követeli meg szombaton este, bízom benne, hogy az a dinamika, lendület, ami jellemez bennünket mostanában, tetten érhető lesz a kupában is. Itthon előnyt akarunk szerezni a jövő heti visszavágóra, ehhez nagy tempóban, taktikailag fegyelmezetten kell játszanunk. Telt ház vár bennünket, számítunk a szurkolóinkra és az általuk keltett félelmetes hangulatra – fogalmazott Köstner Vilmos.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában