Amerikaifutball

2019.06.22. 13:54

Itthon zárja a szezont a DEAC Gladiators

A Gladiators a múltban kiélezett, fordulatos összecsapásokat vívott a Budapest Cowbells 2-vel. A Debreceni Egyetem együttese szeretne győzelemmel búcsúzni a hazai közönségtől.

Fotó: Szolnoki Annamária

A sikerért viszont nagyon meg kell dolgoznia a DEAC Gladiatorsnak, hívja fel a figyelmet az egyetemi csapat hivatalos honlapja. Ezen a héten a sok huzavona után kiderült, hogy vasárnap helyett szombatra került át a találkozó, mivel a Kolomposok elitligában szereplő gárdája a hét utolsó napján küzd majd a döntőbe jutásért. Az időpont áthelyezése azonban megkavarhatja a lapokat a Gladiátoroknál ugyanis néhány kulcsjátékos nem tud majd részt venni a találkozón. Viszont a mindössze 16 éves Kunkli László előtt itt az újabb lehetőség a bizonyításra. Az Eger Heroes ellen ugyan sokszor még idegesen játszott, de ezúttal már magától sokkal jobb teljesítményt vár. Neki pedig van elszámolnivalója a Kolomposok néhány junior korú játékosával, akik tagjai volt annak a gárdának, amely Debrecenből elhozta az U19-es bajnoki címet még tavaly ősszel.

A Budapest Cowbells 2 számára viszont óriási téttel rendelkezik ez a párharc, hiszen egy győzelemmel a fővárosiak megelőzik a Nyíregyháza Tigerst a keleti csoportban, és bejutnak a Divízió I. rájátszásába. A Kolomposok szakvezetőjének, Veszeli Gábornak ismerős a debreceni közeg, hiszen korábban ő is a Gladiátoroknál alapozta meg edzői karrierjét. Tavaly például az Eger Heroes trénereként Divízió II.-t is nyert. A Cowbells 2-nél viszont kérdés, hogy meg merik-e kockáztatni azt, hogy elhozzák azokat a játékosaikat, akik egy nappal később, akár pályára léphetnek a HFL-elődöntőben is.

„Szeretném, ha a csapat egy nagyon határozott és kemény játékot képviselne szombaton”

– mondta Hanász Róbert, a DEAC Gladiators vezetőedzője. – „Erre szükség is lesz, mert ez az időpontáthelyezés befolyásolta a meccskeretünket. Nagyon bízom abban, hogy mindenki felszívja magát, és akik pályára lépnek, száz százalékot adnak ki magukból. Hiába csökkentett létszámmal állunk ki, ezekben a srácokban megvan, ami kell a győzelemhez, csak el kell hinniük azt, hogy képesek nagyot alkotni, és megverhetik a Cowbellst.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában