jegyzet

2019.05.31. 16:16

Kié lesz a kormányrúd?

Tamás Nándor

Mint arról lapunk is írt, a jövő héten elvileg megkezdi felkészülését a következő bajnoki szezonra, illetve a debreceniek számára július tizenegyedikén startoló Európa-liga-selejtezősorozatra a DVSC futballcsapata. Azért „elvileg”, mert hivatalosan még nem jelent meg sehol a nyári munkakezdés időpontja, de ami még ennél is lényegesebb, azt sem lehet tudni, kivel kezdik meg a lokisták a felkészülést. Herczeg András vezetőedző kétéves szerződése ugyanis lejár a nyáron, de az még nem dőlt el, hosszabbít-e a szakember és a klub.

Szima Gábor, a DVSC elnöke a Nemzeti Sportnak így nyilatkozott arról, hogy Herczeg marad-e az edző: „Ez kizárólag rajta múlik. Neki kell eldöntenie, hogy folytatja-e a munkát, hogy szeretne-e még egy idényt a kispadon ülni és egyszerre felelni az első csapatért, valamint az akadémián zajló képzésért. Felvetődött, hogy a jövőben a két feladatot különválasztjuk. Napokon belül eldől, hogy Herczeg András marad-e az első csapat és az akadémia szakmai vezetője”.

Az elnök szerint tehát Herczeg András térfelén pattog a labda, a szakvezető dönthet arról, folytatja vagy sem a munkát az általa egyébként nagyon megkedvelt és többször is dicsért debreceni játékosokkal. Természetesen a szurkolók azt szeretnék, hogy maradjon a sikeredző további év(ek)re, hiszen a tréner neve garancia a minőségi munkára és többnyire a sikerekre is.

Az gyanítható, hogy van a klubvezetésnek B terve arra, ha „Bandi” esetleg nem vállalná a további munkát, vagy nem sikerülne megegyezniük bizonyos alapvetésekben a feleknek.

Mindenesetre nincs sok idő, hamarosan fény kell derüljön arra, ki kapja meg a kormányrudat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában