szép volt, fiúk!

2019.05.19. 19:19

Bronzérmes lett a Loki!

A DVSC legyőzte a Paksot az utolsó fordulóban, s ezzel megszerezte a harmadik helyet a bajnokságban.

Fotó: Kiss Annamarie

Bronzvasárnapként harangozták be a hét utolsó napját Debrecenben, ugyanis a Loki éremért léphetett pályára a Paks ellen a Nagyerdei Stadionban. A piros-fehérek abban az esetben biztosan a harmadik helyen végeztek, ha legyőzik a tolnaiakat, más eredmény esetén figyelniük kellett az Újpest és a Budapest Honvéd összecsapásaira is, előbbi gárda Diósgyőrben, utóbbi az MTK otthonában meccselt.

A rendkívül fontos összecsapás előtt átadták a szezon legjobb játékosának kijáró Zilahi Zoltán-vándordíjat, melyet ezúttal a saját nevelésű középpályás, Bódi Ádám érdemelt ki.

A hangulatra nem lehetett panasz a stadionban, ugyanis az átlaghoz képest jóval többen, hatezren jöttek ki buzdítani a cívisvárosi fiúkat.

A meccs elég szerencsétlenül kezdődött, ugyanis Zsóri Dániel ütközött ellenfelével, és mindketten elterültek a földön. Úgy tűnt, a DVSC csatárát le kell cserélni, de végül visszament a gyepre.

Az első percek eseménytelenül teltek el, a vendéglátókat talán a tét tette óvatosabbá. Igyekezett persze dominálni a Loki, ám a zölde mezesek meglehetősen szervezetten fociztak. Sőt, az első komolyabb lehetőség az exlokista Könyves előtt adódott, de a lövés pillanatában szerelték az ötösön, majd nem sokkal később ordító helyzetben mellé lőtt.

Potyogtak a gólok

A 18. percig kellett várni az első nagy durranásra: megszerezte a vezetést a DVSC! Ferenczi cselezett a tizenhatos előtt, majd Szécsihez játszott, aki a léc alá vágta a labdát.

Mindössze öt percnek kellett eltelnie az újabb hazai találathoz: Bódi Ádám 17 méterről leadott szabadrúgása a bal oldali kapufáról vágódott a hálóba, 2–0!

Sajnos a 30. percben ismét szoros lett az állás, ugyanis a védelem figyelmetlenségét kihasználva Cseke közelről mattolta Kosickyt. Mindössze kétszer hatvan másodpercig örülhettek a vendégek, ugyanis Szécsi kilépett és remek mozdulattal átemelte a labdát a kapus felett!

Nem sokkal később Bódi szabadrúgásból a kapufát találta el, így szünetig nem változott az eredmény.

Újabb találat

A fordulás után ismét rátett egy lapáttal a Debrecen, a kezezés után megítélt tizenegyest Tőzsér Dániel vágta kíméletlenül a jobb sarokba!

Miután végképp eldőlt a három pont sorsa, leült kicsit a mérkőzés, de a közönséget ez nem zavarta, hiszen tudták, zsebben a bronzérem.

A találkozó végefelé Szécsi és Bódi is veszélyeztetett, vagyis visszaállt a világ rendje.

Nem sokkal a lefújást megelőzően a közönség felállva tapsolta meg a debreceni játékosokat, és egy emberként skandálta a Loki vezetőedzőjének, Herczeg Andrásnak a nevét. A tréner remek, helyi labdarúgókból álló csapatot gyúrt össze.

A harmadik hely azt is jelenti, hogy a DVSC együttese három esztendő elteltével nyáron ismét kiléphet a nemzetközi porondra. A jelszó kiadva: irány Európa!

TN

OTP Bank Liga, 33. forduló

DVSC-Paksi FC 4-1 (3-1)

Nagyerdei Stadion, 6000 néző. Vezette: Erdős (Szert, Vígh-Tarsony)

DVSC: Kosicky – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Haris, Tőzsér, Varga K. (Jovanovic, 66.) – Szécsi (Takács 84.), Zsóri (Damásdi, 46.)

Paks: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Cseke, Windecker (Kesztyűs, 76.), Papp (Egerszegi, 69.) – Könyves, Simon, Bartha (Remili, 69.)

Gól: 1-0 Szécsi (19.), 2-0 Bódi (23.), 2-1 Cseke (30.), 3-1 Szécsi (33.), 4-1 Tőzsér (52.)

Sárga lap: Windecker (22.), Szabó J. (24.), Bartha (43.)

 

Mesterszemmel

Herczeg András: Feszültek, idegesek voltunk már napokkal a találkozó előtt. Szerencsére a srácok az első tíz percet leszámítva nagyszerűen játszottak. Az egész mérkőzésen nagyon nagy lelkesedéssel és jó játékkal sikerült megszerezni a győzelmet. Nagyszerűen teljesítettek most is és egész évben. Nagyon jó kollektíva. Ez egy közös siker, a szurkolók is fantasztikus hangulatot teremtettek, ami segített ahhoz, hogy a játékosok felszabadultan játszottak. Vagány, belevaló srácok, amikor kellett, helyén volt a szívük, lelkük. Le a kalappal a teljesítményük előtt.

Csertői Aurél: A mai meccs miatt nem vagyok elégedett, de az év miatt sem. Gratulálok a Debrecennek a harmadik helyezéséhez! Az első negyedórában három helyzetből illetve volna hármat belőni. Vezetett a Loki, akkor még szépíteni tudtunk, de ennyi hibával nem lehet játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában