Kultúra

2024.04.09. 12:55

Tárlatvezetést tartanak Debrecen Város Napján a Vojtinában

Egy páratlan bábos hagyaték egyedi világába kalauzolnak minket.

Haon.hu

Egy korszak lenyomatai melyek egy elkötelezett bábmester életébe engednek bepillantást

Forrás: Vojtina Bábszínház/ Csatáry Krisztina

A Korngut-Kemény család bábos örökségében kalauzolja az érdeklődőket Debrecen Város Napján a Vojtina Bábszínház Kossuth utcai játszóhelyének Világközép című kiállításán a tárlat kurátora, a hagyatékot gondozó Korngut-Kemény Alapítvány elnöke, Láposi Terka – olvasható a Vojtina Bábszínház oldalán.

„Játszani, játszani, játszani akarok!” A világhírű bábművész, Vitéz László-játékos Kemény Henrik vallomása, lelkesedése a kiállítás szimbolikus mottója is lehetne, hisz a hagyaték tárgyai: a barna bábos bőrönd, a kék köpeny, amit a bábok készítésekor rendszeresen viselt, a varrógép, az óriásbábok, a Ligeti bódé relikviái vagy a hokedli, amelyen Kemény Henrik gyerekkorában állt, hogy elérje a paravánt, mind-mind egy korszak lenyomatai, egy a bábművészet iránt elkötelezett mester életének egy-egy korszakába engednek bepillantást.

Tárlatvezetés a Világközép című kiállításban április 11-én, Debrecen Város Napján 17 órától a Vojtina Bábszínház Kossuth utcai játszóhelyén (Kossuth utca 1.). Ugyanezen a napon 11 órától a Kálvin téri játszóhelyen kulisszajárást is hirdet a bábszínház.

Az események ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni a [email protected] email címen és a +36 52 418 160-as telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában