Helyi kultúra

2024.04.21. 14:13

Népszerű volt Komádiban a versmondó verseny

Rozsik Rita

A magyar költészet napja alkalmából versmondó versenyt hirdettek Komádiban a Közösségi Ház és Városi Könyvtár munkatársai a helyi általános iskolás tanulók részére.

Versmondóversenyt tartottak Komádiban
Versmondó versenyt tartottak Komádiban
Forrás: Rozsik Rita

A Barsi Dénes Általános Iskolából és a Sulyok István Református Általános Iskolából közel 40 tanuló vett részt az április 18-án megrendezett versenyen. Külön kategóriában díjazták az 1-2., a 3-4. osztályosokat és a felső tagozatos diákokat. A tanulók előadását két csoportra osztva Simándi Jánosné, Májlingerné Nagy Erzsébet, Gellén Annamária, Szakálné Polgár Irma, Seprenyi Dánielné és Szabó Zoltánné pontozták. A teljesítményeket a versválasztás, a nyelvi szabályok, a szövegpontosság, valamint az előadásmód szempontjai szerint értékelték. A zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, hiszen minden gyermek nagyon ügyesen szerepelt.

A helyezettek könyvjutalomban és oklevélben részesültek, különdíjakat is osztottak, a többi résztvevőnek pedig emléklappal és csokoládéval mondtak köszönetet.

A díjazottak

1.-2. osztály:

I. Kolozsvári Tifani Tünde (2.o)

II. Varga László (2.o.)

III. Krucsó Zselyke (1.o.)

Különdíj: Mácsai Viktória (2.o.)

3.-4. osztály:

I. Czegle Attila (3.o.)

II. Krucsó-Danek Zamira (3.o.)

III. Pálfi Dóra Zsuzsanna (4.o.)

Különdíj: Fráter Noel (3.o.)

5-8. osztály:

I. Nagy Gerda (5.o.)

II. Todorasku Kira (7.o.)

III. Bíró Zsanett (5.o.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában