Előadás

2024.01.05. 13:41

St. Martin ad koncertet Vámospércsen

A kilencszeres Aranylemezes, háromszoros Platinalemezes szaxofon- és pánsípművész, St. Martin ad újévi koncertet Vámospércsen január 7-én a művelődési ház nagytermében!

Haon.hu

Forrás: St. Martin-archív

St. Martin huszonnégy önálló nagylemeze gyógyír testnek és elmének, nem csoda, hogy 2005-ben az Orvosprofesszorok Szövetsége okiratba foglalta, hogy „Művészetével a lelkek gyógyítója”. Reneszánsz ember, aki versenyszerűen atletizált, majd a hangszerek bűvöletébe került, a fotó- és képzőművészet, ráadásul az irodalom felé is kacsingatott. Tíz év trombita, majd basszusgitár és dob után tizennyolc évesen váltott szaxofonra. Játszott különböző zenekarokban – Névtelen Nulla, Első Emelet, Prognózis – itthon, külföldön, éjszakai lokálokban, világjáró luxushajókon. Szólókarrierjét 1994-ben kezdte St. Martin művésznévvel Magyarországon és Ázsiában - olvasható a vámospércsi önkormányzat közleményében.

St. Martin szaxofonalbumai mellett több zenés színdarab zeneszerzője, több reklámfilm szignáljának írója. „Hiányzol” című balladája a Magyar Televízió Csellengők című egykori műsorának kísérőzenéje. Pályája során megkapta az eMeRTon-díjat, Príma-díjat és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést is. Elmondása szerint csak teszi a dolgát, örömmel, remélve, hogy ezt az örömöt látja viszont majd az arcokon is. A munkában és az élet más területén a legfontosabb adni és adni, minőséget, támogatást, odafigyelést, önzetlenséget, ezért sok jótékonysági rendezvény szereplője.

– Szeretjük zenével indítani az új évet a településen, ezért hívtuk meg az elmúlt évtizedben például Pitti Katalint, Varnus Xavért, Keresztes Ildikót, Szekeres Adriennt, Falusi Mariant, Szulák Andreát és László Attilát. Az új esztendő új lehetőség, amely megadatik nekünk, hogy boldogabbá tehessük a saját, a családunk és közösségünk életét. 2024-nek is nagy tervekkel vágunk! – fogalmazott Ménes Andrea polgármester, akinek ünnepi köszöntőjével indul a koncert.

St. Martin koncertjeinek rendszerint különleges helyszíneket választ: fellépett az aggteleki Baradla Cseppkőbarlangban, az esztergomi várban, a gyulai várban, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély tornyában, dómokban, templomokban, kápolnákban, arborétumokban, víziszínpadokon – január 7-énn pedig a Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében is bemutatkozik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában