Ünnepség

2024.01.23. 14:54

Kitüntették a Téglás-városi Vegyeskart

Díjátadóval és előadással ünnepelték Tégláson a magyar kultúra napját.

Haon.hu

A Téglás-városi Vegyeskar

Forrás: Tóth Emese, a Téglási Városi Könyvtár munkatársa

A magyar kultúra napja alkalmából Téglás vezetése Kulturális és Művészeti díjat adott át a Téglás-városi Vegyeskar részére, elismerve több mint negyed évszázados munkáját.  

A helyi könyvtárban, hétfő délután tartott ünnepségen Szabó Csaba polgármester köszöntőjében méltatta a kórus mellett a téglási civil szervezeteket és kulturális tevékenységük erejét, valamint a Téglási Krónika hasábjain frissen megjelent kulturális vonatkozású fejlesztési eredményeket. Kiemelte, a folyamatos és kitartó munkájuk eredményekét mostanra bővültek a kulturális terek, a sportolási lehetőségek száma pedig jelentősen növekedett, mivel az elmúlt néhány évben a városvezetés a legtöbb forrást a Sporttelep beruházásaira fordította. – Hamarosan a súlyemelők költözhetnek vissza a felújított, immár többek között tökéletes energetikai kondíciókkal rendelkező edző-épületükbe – jegyezte meg.  

Kiemelkedő események

A városvezető hangsúlyozta, a tavalyi, mintegy száz városi rendezvény közül kiemelkedik a háromnapossá fejlesztett Gulyásfesztivál, amit az idén szeptemberben TéglásFeszt néven rendeznek meg szeptember 6. és 8. között. – A téglási Kisréten tervezett szabadidő központtal kapcsolatban elsődlegesen a családok, baráti társaságok igényeit vettük figyelembe, hiszen a szabadidő kulturált eltöltése is Téglás kultúrájának elemi része – fogalmazott a városvezető.  

A díjazott civil szervezet ez alkalomból összeállított repertoárjában egyaránt helyet kaptak a klasszikus és modern darabok. 1996-ban, Varga Miklós karvezetővel alakult énekkar az elmúlt 27 évben megyei, országos és nemzetközi versenyeken, rendezvényeken képviselte a város, s időközben „Arany minősítést” szerzett. Legutóbbi és egyik legemlékezetesebb fellépésük a tavaly előtti, a Téglási Teátristákkal közös, „Mamma Mia” című musical előadásuk volt.  

A II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. A osztályos tanulói énekkel köszöntötték a kitüntetetteket.  A Téglási Teátristák tagjai, Daróczi Judit és Kolozsi Levente közreműködésével keltek életre a Himnusz és a Szózat sorai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában