Helyi kultúra

2024.01.17. 10:16

Benedek Elek meséjével ünnepel vasárnap a Vojtina Bábszínház

Haon.hu

Az előadást délelőtt 10 órától láthatják az érdeklődők

Forrás: Vojtina Bábszínház

Benedek Elek meséjével ünnepli a magyar kultúra napját a debreceni Vojtina Bábszínház. Január 21-én, vasárnap 10 órától A csudakarc című mesével emlékeznek a magyar gyermekirodalom vitathatatlanul egyik legnagyobb és máig élő hatású alakjára – olvasható a színház közleményében.

Akár szülőknek, nagyszülőknek is

„Csudálatos álmot láttam én az éjjel!” – hangzik el a Vojtina meséjében. Álmot látni pedig nagy dolog. Hát még ennek tartalmát titokként őrizni mindenki előtt. Az álmot látó Kardos fiú bajba is kerül emiatt. Hiszen sem anyjának, sem a Burkus királynak, sőt, még a magyarok királyának sem mondhatja el. Hogy miért nem? Mert mindennek megvan a maga ideje, és a ránk bízott üzenettel nem lehet sáfárkodni, türelmetlenkedni. A fiú álma és kardja választ ad arra, hogyan lehet valaki a végsőkig hű az elhatározásához – áll az ismertetőben.

Az előadást hangsúlyozottan nemcsak a háromévesnél idősebb gyermekeknek ajánlja a bábszínház, hanem akár a szülőknek, nagyszülőknek is. Magi Krisztina kifinomult játéka az apró bábokkal a Kamaraterem intim környezetében testközelből és képletesen árulkodik a bábjáték kulisszáiról, a bábművész elengedhetetlen koncentrációjáról, de tanúi lehetnek az élő zene erejének, valamint Béke Csaba zenész és a játékos összehangolt munkájának is.

A Kardos fiú történetével január 21-én, vasárnap 10 órától ismerkedhetnek meg a Vojtina Bábszínház Kálvin téri Kamaratermében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában