Helyi kultúra

2024.01.19. 09:56

Alkotó pedagógusok – Pedagógus alkotók a Hatvani-iskolában

Haon.hu

A tárlat február 2-ig látható az intézményben

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A magyar kultúra napja alkalmából „Alkotó pedagógusok – Pedagógus alkotók” címmel január 18-ától két hétig látható az a közös kiállítás, amely a Debreceni Hatvani István Általános Iskola tanárainak munkáit mutatja be, közölte a Haonnal Németi Katalin könyvtáros.

A tárlat különlegessége, hogy az eddigiektől eltérően nem a tanítványok, hanem alkotásaikon keresztül oktatóik mutatkoznak meg eddig kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert oldalukról.

A szabadidejükben különböző művészeti ágakban örömüket lelő hatvanis pedagógusok csodálatra méltó példái annak, hogy oktató-nevelő munkájuk mellett hogyan törekszenek magánemberként is kiteljesedni a kreatív alkotásban, a szép és új létrehozásában – hívta fel a figyelmet az iskola munkatársa.

Debreceni Hatvani István Általános Iskola
Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A festmények, grafikák, fotók, szőttesek, patchwork és egyéb kézműves munkák színes sokfélesége a tárlat keretei között harmonikus egészet alkot, és bár a különböző stílusok, világok önállóan is megállják helyüket, természetes összhangjuk jelzi a mögöttük meghúzódó értékes közösséget is.

A magyar kultúra napja alkalmából az iskolai könyvtár által hagyományteremtő szándékkal rendezett tárlatot az érdeklődők február 2-ig tekinthetik meg az iskola földszinti folyosóján, illetve az intézmény honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában