Tárlat

2023.12.03. 18:12

Helyi születésű festőművész kiállítása nyílt Berekböszörményben

A helyi roma nemzetiségi önkormányzat szervezésében Magdics Sára festőművész kiállítása nyílt meg november 29-án a berekböszörményi kultúrházban.

Vmirjáncki József

Utoljára három éve láthatták a festő képeit Berekböszörményben

Forrás: Vmirjáncki József

A helyi születésű festőművész képeit legutóbb három éve láthatta a község lakossága. – Akik akkor látták, észrevehetik, hogy változtak a képeim. Nem járok már mesterhez, azt akarták, arról oktattak, hogy legyek divatos. A magam részéről realista maradok, azt festem meg, amit a szememmel látok - fogalmazott köszöntőjében.

Forrás: Vmirjáncki József 

Magdics Sára elmondta, sokat köszönhet általános iskolai rajztanárának, Vajda Imrénének, aki észrevette, hogy másképpen rajzol, fest, mint társai. Később a Bükkbe, Nekézsenyre költözött, ahol csatlakozott a borsodi bányászati alkotókhoz. Több bányászat témájú képe született, melyekért nívódíjat kapott. Szeret portrékat, természetképeket, virágokat festeni. Berekböszörménybe ötven különböző alkotását vitte el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában