Előadás

2023.10.29. 08:36

Feliratosan láthatja a közönség a Finálét a Csokonai Fórumban

Haon.hu

Forrás: Bartha Máté-archív

Angol felirattal játsszák a Finálé című előadást október 30-án 19 órától a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében - számolt be róla a Csokonai Színház. Pass Andrea író, rendező figyelmét egy YouTube-csatorna keltette fel és késztette írásra. – Elkezdtem nézni a videókat, mert volt valami mélyen nyugtalanító az egészben, meg akartam érteni. Amit ez a bizonyos csatorna közvetít, az sokak számára a vágyott tökéletesség, szépség, jólét, szeretet, harmónia. Aztán belefutottam egy TikTok szereplőbe, ami a másik véglet az önmagukat középpontba helyező tartalomgyárosok skáláján, az a fajta médiaszereplő, aki látványos sebezhetőségének, esendőségének köszönhetően hamar a nézők céltáblájává vált. Ez a két végpont kezdett el érdekelni, hogy hogyan tudom őket egy, már-már mitikus történet két végpontjaként ábrázolni egy drámában.

A harmadik „főszereplő”, az a szociálisan kiszolgáltatott, végig az igazságot kereső fiú, akit a kereskedelmi televízió hülyegyerekként értékesít, valahol középen helyezkedik el a történetben. Így áll össze a közösségimédia-szereplők különös univerzuma, amely nem engedi el a néző figyelmét.

A médiaipar hatásáról, a szenzációéhségről, a virtuális világ mátrixáról Ráckevei Anna, Gelányi Imre, Herczeg Tamás, Mercs János, Réti Adrienn, Tolnai Hella, Wessely Zsófia és Vilmányi Benett adnak elő megrendítő történetet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában