Tóth M. Zsuzsannát ismerték el

2023.10.27. 12:01

Átadták a Fekete Bori-díjat Szentpéterszegen

Haon.hu

Kiss Gábor Csaba polgármester, Tóth M. Zsuzsanna díjazott és Vitányi István országgyűlési képviselő

Forrás: Facebook / Vitányi István

Idén is átadták a Fekete Bori-díjat Szentpéterszegen, a rangos elismerést ezúttal Tóth M. Zsuzsanna alkotó-rajzpedagógus, grafikusművész vehette át, közölte a vármegyei önkormányzat honlapja.

A Fekete Borbála egykori szentpéterszegi festőművész-pedagógusról elnevezett díjat minden évben egy olyan művésztanárnak adományozzák, aki továbbviszi Fekete Borbála szellemiségét. A 2011-ben alakult Fekete Borbála Alapítvány célja a létrehozott díjjal a művész munkásságának és emberszeretetének, pedagógiai módszerének megóvása, népszerűsítése.

Az október 26-i ünnepségen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt, aki a szervezet által megjelentetett, Hajdú-Bihar vármegye képekben, valamint a Pásztortüzek a Hortobágyon című kiadványokkal ajándékozta meg a díjazottat.

Tóth M. Zsuzsanna alkotásaiból kiállítás is nyílt, melyet november 18-ig lehet megtekinteni a helyi Faluház és Könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában