Az Év Fája

2023.09.15. 13:12

Új emléktábla díszeleg a debreceni Csokonai Színház előtt

Haon.hu

Átadták az új emléktáblát

Forrás: Balázs Ákos Facebook-oldala

A Csokonai Színház csüngő japánakác párosa 2021-ben elnyerte az Év Fája címet, melynek emléktábláját egy új, gravírozott üvegtáblára cserélték, és a napokban hivatalosan elhelyezték a színház előtti füves területen – tudatta Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere Facebook-posztjában.

Forrás: Balázs Ákos Facebook-oldala

Mint írja, a két csüngő japánakác Debrecen város büszkeségei, az Év Fája elismerés pedig ismét a debreceniek összefogásának méltó bizonyítéka. – Az évszázados matuzsálemek magasba ívelő ágaival sokszor betekintettek a teátrum ablakain és minden estére jutott nekik bőven megbeszélni való. Belestek a kulisszák mögé, láttak ezernyi sikert és bukást, hallottak tapsorkánt és üdvrivalgást, átéltek ínséges időszakot és csillogó éveket. Memóriájukban ezernyi műsorfüzet rejtőzik, olyan nevekkel, mint Blaha Lujza, Csortos Gyula, Mensáros László vagy Latinovits Zoltán – fogalmazott Balázs Ákos.

Forrás: Balázs Ákos Faceook-oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában