Programajánló

2023.09.09. 10:02

A debreceni állatkert is készül a Kulturális Örökség Napjaira

Haon.hu

Idén is csatlakozik a Zoo Debrecen az Európai Kulturális Örökség Napjai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy elősegítse építészeti, régészeti és természeti örökségünk bemutatását, számolt be közleményben az állatkert.

Az örökségnapok keretében két történetiség-központú szakvezetéssel készülnek a szeptember 16-17-i hétvégére. Az érdeklődők szombaton 14 órától állatkerttörténeti érdekességekkel, vasárnap 14 órűtól pedig a vidámpark ipartörténeti emlékeivel ismerkedhetnek meg sétán. Idei újdonságként a Debreceni Értéktár kiállítása és a DEMKI foglalkozásai is megidézik majd a cívis hagyományokat a parkba látogatók számára.

A kezdeményezés értelmében az állatkerti, illetve a vidámparki bejárattól induló sétákon való részvétel díjmentes belépéssel biztosított, azonban 20 fős maximális létszámhoz és előzetes regisztrációhoz kötött, amely az [email protected] e-mail-címen lehetséges teljes név és a látogatni kívánt séta megadásával szeptember 15-e 12.00-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában