Színház

2023.06.19. 13:02

Szerethető balfácánokon szórakozhat a nagyerdei közönség

Forrás: Csokonai Színház / Máthé András

Mindenki őrült egy kicsit és nagyon szerethető. Így összegezte a Balfácánt vacsorára önmagukon nevető figuráit az egyik főszereplő. A fordulatokban gazdag francia vígjátékot a Csokonai Színház művészeinek előadásában június 20-án és 21-én 20 óra 30 perctől a Nagyerdei Szabadtéri Játékok keretén belül láthatja a közönség – osztotta meg a Haonnal a Csokonai Színház sajtóreferense.

Ilja Bocsarnikovsz rendező számára 

ez egy mai, brutális ember találkozása az egyszerű tisztasággal. Olyan, mintha ez a kor, ez a tökéletesen felépített világ nem állna készen arra, hogy találkozzon az egyszerűséggel és a tisztasággal. Éppen ez a találkozás vezet minket az összes vígjátéki szituációhoz.

A főszerepekben Vranyecz Artúrt és Mercs Jánost láthatja a közönség. Mercs János arról beszélt, hogy mindegy, hogy Párizsban, Marseille-ben, Budapesten vagy Debrecenben megy színházba a néző, talál olyan szálat a darabban, ami róla szól. − A rendező nagyon kiélezett helyzetekkel operál, mindennek a széléig megyünk, így az én balfácánom nagyon játékos és kacagtató.

A Vranyecz Artúr által játszott figura, Pierre mások esendőségén szórakozik, szerethető attól lesz, hogy ez esetben az ő esendősége is látható válik. − Mindannyian értelmes, normális, intelligens embernek gondoljuk magunkat, de bizonyos kritikus helyzetekben, szituációkban ez megkérdőjeleződni látszik − mesél a darabról a színész.

A további szerepeket Bakota Árpád, Edelényi Vivien/Hermányi Mariann, Kránicz Richárd, Papp István és Tolnai Hella játsszák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában