Színház

2023.06.19. 17:42

A Vojtina is megy „papírkenuzni” a fővárosba

Bábos forgatag lesz június végén a Magyar Zene Házában, a debreceni bábszínház is részt vesz a programon.

Óriási bábos forgataggal várják a családokat a Magyar Zene Házába június utolsó napján: a hazai és a nemzetközi bábművészek legizgalmasabb produkcióit bemutató Muzsikáló Bábok Háza című, ingyenes rendezvényt a 10. Színházi Olimpia keretében, a Bábművészeti Világtalálkozó záróünnepeként rendezik meg - áll a szervezők hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, június 30-án, pénteken a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán reggel 9 órától egész nap, a 21.30-kor kezdődő Tűzparádéig egymást követik a magyarországi, vidéki bábszínházak, valamint külföldi meghívott előadók produkciói. A Magyar Zene Háza épülete köré a bábszínházakat reprezentáló installációkat is építettek, ezek az úgynevezett Papírkenuk interaktív programokat, játékokat mutatnak be - áll a közleményben.

Utóbbiban olyan előadók lépnek színpadra, mint a Kabóca Bábszínház, a Griff Bábszínház, Fabók Mancsi, Gulyás László, a Ziránó Színház, a Vojtina Bábszínház, valamint Lehőcz Zsuzsa-Takács Dániel párosa.

A vitorlaszerű, egy-egy bábszínházat reprezentáló installációk nem csupán látványosságként és játéktérként funkcionálnak, hanem kiállító-felületeiket nézve a közönség átfogó képet kaphat a magyarországi bábszínházak történetéről, valamint és a magyarországi szabadtéri-vásári bábjátszás nagy korszakairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában