Mesemondó verseny

2023.04.07. 10:18

Konyár, ahol a mesék égig érnek

A fiatal tehetségek előadásainak évről évre egyre magasabb színvonala a pedagógusok és a gyerekek közös munkáját dicséri.

Harmincegy általános iskolás mesemondó mérte össze tudását Konyáron

Forrás: Lénárt Attila-archív

Nyolc település kilenc általános iskolájának 31 tehetséges diákja mérte össze tudását április 4-én a konyári Művelődési és Ifjúsági Ház, Könyvtár, Kurucz Albert Falumúzeumban. Az intézmény Égig érő fa elnevezésű versenyére Konyár mellett Hajdúbagosról, Hosszúpályiból, Monostorpályiból, Derecskéről, Létavértesről, Mikepércsről és Tépéről érkeztek a legjobb népmesemondó fiatalok. 

– Az eseményre a többéves kiváló szakmai kapcsolatot ápolva kértük fel Asbóth Anikót, a Vojtina Bábszínház igazgatóját, Rózsáné Simor Katalint, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai, módszertani referensét, valamint Korompainé Mocsnik Marianna etnográfust a szakmai zsűri szerepének betöltésére, melyet a megye kiválóságainak számító szakemberek örömmel vállaltak – tájékoztatta a Hajdú Online-t Lénárt Attila igazgató, főszervező. Mint elmondta, ez a verseny az év egyik legkiemeltebb kulturális rendezvénye, amely sikerének titka a kiváló partneri kapcsolatokon alapul. A fiatal tehetségek előadásainak évről évre egyre magassabb színvonala a pedagógusok és a gyerekek közös munkáját dicséri, a rendezvény nívóját pedig a szakmai zsűri és a partnerek nagylelkű szponzorációja fémjelzi, melyhez kiváló helyszínt biztosít a vidéki művelődési ház otthonos hangulata és kollégáinak vendégszeretete.  

– Az eseményt Vig Szilárd polgármester nyitotta meg, aki a mese, az olvasás és a népi kultúra hagyományai ápolásának jelentőségét emelte ki beszédében. A verseny rendkívül szoros volt a korábbi években még soha nem látott erős mezőnynek köszönhetően – mondta az igazgató.

BS  

A verseny díjazottjai

1-2. osztályos korcsoport: 

I. Szilágyi Lajos, Derecske 

II. Kozma Szofi, Létavértes 

III. Fórián Hanna, Derecske 

Különdíjas - Kiss Attila, Hajdúbagos 

3-4. osztályos korcsoport: 

I. Lakatos Artúr, Hosszúpályi 

II. Győrffy-Biró Zalán Dániel, Derecske 

III. Balázs Noémi, Létavértes 

A Vojtina Bábszínház Különdíja - Bostyán János, Hosszúpályi 

5-6. osztályos korcsoport: 

I. Békési Nimród, Tépe 

II. Fülöp Debóra, Derecske 

III. Lakatos Zoltán, Hosszúpályi 

Különdíj - Fehér Benedek, Hosszúpályi 

Különdíj - Kiss Milán, Létavértes 

7-8. osztályos korcsoport: 

I. Makó Éva, Mikepércs 

II. Bostyán Zsófia, Hosszúpályi 

III. Zsiros András, Létavértes 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában