Versek költöztek a sétálóutcába

2023.04.21. 18:07

Költemények, koncertek, közösség, buli a Batthyányin: elrajtolt az első Rím-Feszt - fotókkal

A XX. Debreceni Költészeti fesztiválhoz pénteken az első Tavaszi Rím-feszt is csatlakozott.

Forrás: Molnár Péter

A Batthyány utca kirakatait már délelőtt versek díszítették, ahogy a cukrászda előtt is rímbe öntött cégtáblaként olvasható Aranyosi Ervin verse.

A Medgyessy-gimnázium diákjai gyerekrajzokkal díszítették az utcarészt, amikorra délután már táncbemutató helyszíne volt, néptáncosok perdültek-fordultak a színpad előtt, aztán verses utcazenével készült a Katedra Színház, és ahogy az utolsó munkanap is a végéhez közeledett, úgy lassultak a szapora léptek is Debrecen legrégebbi sétálóutcájában.

A fesztivált Puskás István alpolgármester nyitotta meg, megfogalmazva az első Tavaszi Rím-Feszt hangulatát: e délután egyik legnagyobb előnye, ahogy az utca együtt él ezzel a rendezvénnyel. – Az ezekben a napokban zajló Költészeti Fesztivál hagyományosan magasirodalmi, az irodalmárok belső ügyeként élő rendezvény a városban, de ez az ünnep végre kinyílt a város lakói és terei felé – fogalmazott. Beszélt annak jelentőségéről is, hogy nemcsak a kulturális életet hagyományosan szervező intézmények, hanem egy városrész közössége állt össze a rímek fesztiváljára, hogy ki-ki hozzátegye a magáét ehhez az együttléthez. Végül felidézte, hogy a sétálóutca kulturális színtérként nem először ad otthon ilyen jellegű találkozásnak: ezt a formátumot tavaly, a Halloween alkalmával már sikeresen kipróbálta a Batthyány utca kreatív közössége.

A Rím-fesztre még nem késő elindulni, egész délután lesz látni- és hallgatnivaló, Debrecen közösségi versünnepét 20 órakor koncert zárja a Batthyány utcában. 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában