Helyi kultúra

2023.03.03. 10:16

Már csak néhány napig lehet nevezni a Debreceni Tavaszi Tárlatra

A 32. Debreceni Tavaszi Tárlatra március 10-éig lehet benyújtani a pályaműveket, és májusban érkezik a zsűrizett alkotásokból álló kiállítás a Bényi Galériába 

– tájékoztatta a Haont a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. sajtóreferense.

A tárlaton kétévenkénti váltásban mutatkozik be a festészet, illetve a grafika/fotográfia, idén a plasztikák mellett a festészet kap hangsúlyt. A klasszikus festészeti technikával készült alkotások mellett a különböző hagyományos megoldásokon túlmutató eljárásokkal, illetve a táblaképekkel rokonítható iparművészeti technikákkal készült műveket, valamint – ahogy minden évben – plasztikai és installációs műveket várnak a szervezők. A pályázaton azon alkotók művei szerepelhetnek, akik debreceni vagy Hajdú-Bihar vármegyei szoros helyi kötődéssel rendelkeznek, emellett pedig hivatásszerűen foglalkoznak vizuális tárgyalkotó művészetekkel.

A jelentkezéshez szükséges adatlap letölthető a fonixinfo.hu felületéről, ugyanitt további részletek is elérhetők a pályázattal kapcsolatban.

A tárlaton való részvétel regisztrációhoz kötött, az erre a célra szolgáló adatlap a Kölcsey Központ honlapján, a Bényi Galéria menüpont alatt tölthető le, melyeket a [email protected] e-mail címre szükséges elküldeni 2023. március 10-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában