Helyi kultúra

2023.03.17. 16:17

Érdekességek, szavalatok: Petőfi estet tartottak Csökmőn

Szendrey Júlia naplójába, leveleibe nyújtott betekintést az a Petőfi Vers Est, amit a csökmői Faluház rendezett a Petőfi 200 jegyében.

Forrás: B. Kiss Andrea

Tavaly szeptemberben már volt egy hasonló program Szeptember végén címmel, ezúttal Szabadság, szerelem volt a címe az irodalmi rendezvénynek. A résztvevők sok kevésbé ismert információhoz juthattak a költőről, mint például hogy balkezes volt, de mindkét kézzel jól írt és rajzolt. Vagy azt, hogy szerette a feltűnést mind öltözetében, mind viselkedésében, ahogy az a korabeli visszaemlékezésekből kiderült. A szervezők Petőfi totóval is készültek, illetve az önként jelentkezők elszavalhattak egy-egy verset a költő szerzeményei közül. Végül  Petőfi egyik megzenésített versét énekelték el a jelenlévők, a Befordultam a konyhába címűt. A tea, a vajas kenyér és a jó hangulat igazán élvezetessé tette ezt a kis összejövetelt, jegyezték meg a megjelentek közül többen is. 

B. Kiss Andrea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában