Vezetőváltás

2023.02.08. 16:05

Már biztos, hogy új igazgatója lesz a Csokonai Színháznak

Nem indul az újabb vezetői ciklusra meghirdetett pályázaton Gemza Péter.

A történelmi épület új évadában már nem Gemza Péter lesz az igazgató

Fotó: Czinege Melinda

A Csokonai Színház jelenlegi igazgatója portálunknak megerősítette a hírt, miszerint nem indul az újabb vezetői ciklusra meghirdetett pályázaton, ám részletes tájékoztatást, érvelést jövő hétre ígért.

Gemza Péter táncos, koreográfus, rendező 2008 óta a debreceni teátrum tagja, 2013-tól Ráckevei Anna igazgatása alatt művészeti vezetője volt az intézménynek, majd 2018-tól vezetője. Az igazgatói feladatkörben ötéves önkormányzati megbízása idén jár le, 2023. július 1-jén már utódja veszi át a teendőit.

A fenntartó tavaly év végén közzétett pályázatára, a kultura.hu cikke szerint három programterv érkezett: Mátyássy Szabolcs zeneszerző Szabó K. István rendezővel közösen indult a pozícióért, valamint jelentkezett Rácz István operaénekes és Végh Veronika színházi alkotó-producer.

A pályázatokat szakmai bizottság értékeli, mely véleményt mérlegelve végül Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése dönt. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában