Programajánló

2023.01.20. 20:07

Valóság a vásznon: megkezdődött a nemzetközi filmfesztivál Debrecenben

A dokumentumfilmek legjavának hétvégéje ez.

Forrás: Kiss Annamarie

A Szótlan szeretet című filmmel nyitott a 9. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál debreceni rendezvénye pénteken az Apolló Moziban. A vetítés után Dr. Kovács Edina, mentálhigiénés szakember, neveléstudományi kutató, Dr. Puskás István, kulturális alpolgármester és Mispál Attila, Balázs Béla-díjas filmrendező beszélgetett a német-lengyel dokumentumfilmben felvetődő témákról, társadalmi nyomásról, őszinteségről, az érzelmek ki nem mutatásának következményéről.

Forrás: Kiss Annamarie

A január 22-ig tartó szemlén hét, nemzetközi rangos díjakkal elismert filmet láthatunk és számos szakmai diskurzuson vehetünk részt. Az idei fesztivál szlogenje: Tiszteld az életet! Ne ölj! A filmek témái érdekfeszítőek és aktuálisak. Többek között az orosz-ukrán háború, a COVID, az Isisben megnyomorított lelkű kisfiú útja és egy a kínai kórház a könyörtelensége is visszaköszön a vászonról. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában