Közönségtalálkozó

2023.01.23. 21:07

Egy órán át dedikált szülővárosában a nádudvari dr. Lajtos Nóra

A tízkötetes irodalmárt nagy szeretettel várták az író-olvasó találkozóra Nádudvaron.

Forrás: Marján László

A gyermekkorát a Hortobágy-széli kisvárosban élő író, költő, irodalomtörténész, kritikus mindig szívesen látogat „haza”, hiszen szülei, nagyszülei tősgyökeres nádudvariak. Ő családjával Debrecenben él.

A magyar kultúra napja mellett külön apropóul szolgált a pénteki, január 20-ai ankét, hogy a közelmúltban jelent meg A gyermekkor tenyerén című műve két prózával és 40 verssel, 16 színes fotóval, összesen 80 oldalon. A kötet igyekszik egy általános képet formálni Nádudvar múltjáról és jelenéről, a gyermekkorról, a nagyszülőkről.

Erről és munkássága kiemelkedőbb állomásairól kérdezte őt az est keretében háziasszonyként Tóthné Budaházi Judit, a művelődési központ igazgatója, a város kulturális bizottságának elnöke.

Számos költemény is elhangzott a szerző, illetve Papp István, a Csokonai Színház színészének, valamint Tóth Ilona Mártának, a művelődési központ kulturális csoportvezetőjének tolmácsolásában.

Az írónő iránti érdeklődés mértékét az is jelzi, hogy a beszélgetést követően többen is felelevenítették Lajtos Nórá-s élményeiket, illetve több mint egy óra hosszat dedikálta a szerző saját műveit az érdeklődök számára Czináné Nyíri Enikő zongorajátéka mellett.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában