Kövér Aida sikere

2022.12.13. 10:30

Nemzetközi mezőnyt énekelt le a Debreceni Egyetem tehetsége

Kövér Aida kifejezetten nehéz áriával aratta le a babérokat.

Kiemelkedő eredményt ért el az Online Musicalada Spain Nemzetközi Művészeti Versenyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar operaének mesterszakos hallgatója. Kövér Aida az egyik legnehezebb áriával nevezett a megmérettetésre, amit végül meg is nyert – számolt be az egyetem hírportálja.

A versenyzőnek egy szabadon választható művet kellett előadnia. Kövér Aida Mozart Figaró házasságából a Grófné áriáját énekelte, ami szakmailag komoly kihívást jelent.

- Több felvétel is volt a tarsolyomban, szerettem volna ezek közül a legjobbakat kiválasztani, és megmutatni egy komoly versenyen. A felvett darabokat a lehető legaprólékosabban, a legprofibb módon dolgoztuk ki, a megmérettetésükre pedig tökéletesen alkalmas volt a spanyol verseny, ami szakmai szempontból nívósnak számít, ugyanis magasan jegyzett szakmai zsűri értékelte a beküldött darabokat – mondta el hirek.unideb.hu-nak Kövér Aida. 

Forrás: unideb.hu

Az operaénekes hallgató felkészítő tanára, Iván Ildikó, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar egyetemi docense szerint is jelentős szakmai presztízs a versenyen való részvétel, a kiváló szereplés jutalma pedig fellépési lehetőség.

- A mostani verseny szervezője több művészeti fesztivált rendez, a győztes pedig fellépőként vehet részt ezeken, ami egy hatalmas elismerés és lehetőség. Aidának ezt sikerült elérnie, és nagyon büszke vagyok rá. A járvány idején az online versenyek jelentették az egyetlen módját annak, hogy a tehetséges fiatalok megmutassák magukat, a növendékeimet is így próbáltam motiválni, szinten tartani. Az azóta eltelt évek alatt is megmaradtak ezek a kiírások, így folyamatosan készítünk felvételeket, amikkel aztán nevezhetünk - mondta Iván Ildikó.

Az online versenyek jelenleg is zajlanak több kategóriában, a győztesek a 2023-as zenei fesztiválon szerepelhetnek, Kövér Aida versenygyőztes operaénekesként léphet majd színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában