Előadások

2022.12.08. 07:05

Kárpátaljai kórusokat lát vendégül Debrecen - Fotókkal, videóval

A Kárpátaljai Megyei Érdemes Akadémiai Népi Kórus és a Kárpátaljai Gyermekkórus érkezett Debrecenbe advent második hetében.

Forrás: Kiss Annamarie

A belvárosban több helyen is felcsendülnek majd az énekesek hangjai, először szerda este a Nagytemplom előtt, majd a Dósa nádor téren léptek fel. December 8-án 16 órakor kezdődik a Magyar Rákellenes Liga ünnepi délutánja a Szent László-templomban, amelynek részeként Mohos Nagy Éva operaénekes tanítványai mellett a kárpátaljai együttest is lehet látni, hallani: előadásuk részeként kifejezetten a debreceni szereplésre tekintettel a magyar Himnuszt is eléneklik. A program végén egy különleges szeretetvendégségen vesznek részt az ukrán művészek, amelyre debreceni civil szervezetek, valamint a városban működő cukrászatok biztosítják a vendéglátást.

Ugyancsak ezen a héten, egy rövid fellépés erejéig bemutatkozik Debrecenben a Kárpátaljai Gyermekkórus is, amely egy kelet-európai körút állomásaként december 10-én (szombaton) 11 órakor ad rögtönzött koncertet a Nagytemplom előtt.

A nemzetközi hírű együttes Natália Petij-Potapcsuk vezetésével reprezentálja Ukrajna különböző etnikai tájegységeinek népművészetét. Repertoárjukban hagyományosan hazafias dalok, és népdalok, köztük a szülőföld iránti szeretetről szóló szerzemények, nemzedékeken keresztül megőrzött és átadott népi énekek szerepelnek. Velük már találkozhatott a debreceni közönség, hiszen 2013-ban szerepeltek a virágkarneválon.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában