Jövő hétvégén tartják

2022.12.04. 12:00

Fókuszban a közösségi színház: neves szakemberek is jönnek a Csokonai decemberi konferenciájára

A rendezvényt a Csokonai Fórumban tartják

Forrás: Napló-archív

A Csokonai Színház immár másodjára szervez színházpedagógiai és színházi nevelési konferenciát, melynek középpontjában ezúttal a közösségi színház áll majd. 

A színház honlapján megjelent tájékoztató szerint a konferencián való részvételt közösségi színházzal, színházi neveléssel, színházpedagógiával foglalkozóknak, színházi alkotóknak, drámapedagógusoknak, színházzal, drámapedagógiával kapcsolatos egyetemi szakok hallgatóinak, pedagógusoknak, szakmabeli és szakmán kívüli érdeklődőknek ajánlják.

A december 9-11. közötti konferencia  célja, hogy kerekasztal-beszélgetéseken, közösségi színházi előadásokon és workshopokon keresztül bemutassák, közösen megvizsgálják, illetve megvitassák a közösségi színházcsinálásban szerzett tapasztalatokat.

Hazai alkotók, szakemberek sora mellett Chris Cooper író, rendező, színházi nevelési szakember, a nagy múltú birminghami Big Brum TIE Company volt vezetője is ott lesz, illetve a kolozsvári Reactor alkotóival, Petro Ionescuval és Doru Taloșsal is lehet majd találkozni a rendezvényen, melyet a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében és Orfeumában rendeznek.

További részletek a színház honlapján.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában