Most vasárnap

2022.11.30. 12:06

Sztárprímás tart világpremiert a mikepércsi templomban

Forrás: Towerful Events

A világszerte elismert prímás, Roby Lakatos és és a világ egyik legjobb tangózenekaraként számon tartott lengyel Gang Tango az Arco Nobile zenekarral mutat be közös lemezanyagot a mikepércsi református templomban december 4-én, advent második vasárnapján, derül ki a kapcsolódó sajtóközleményből. A 17 órakor kezdődő koncerten 10 ország tangómuzsikája csendül fel a különleges környezetben, sok meglepetéssel kísérve.

A koncertet a május óta tartó Towerful Events sorozat részeként tartják meg. Ennek ötletgazdája a mikepércsi lelkipásztor, Czapp József, akinek célja az volt, hogy a templomba nem járókat is megszólítsa a zene erejével. Az első koncertek fergeteges hangulata kétséget sem hagyott a folytatást illetően.

„A magyar hegedűvirtuóz, Roby Lakatos az utolsó pillanatban, beugróként vállalta, hogy néhány zenésztársával leutazzon Mikepércsre. Ez a kvartett közösen még soha nem állt színpadra, mégis óriási élmény volt az örömzenélés, a közönségnek és a muzsikusoknak egyaránt” - meséli Czapp József.

Roby Lakatosban és zenésztársaiban is jó élményt hagyott a nyári koncert, így hálából először itt, a mikepércsi templomban mutatják be a Gang Tangóval közös, kiadás előtt álló lemezüket. A lemez apropója pedig nem más, mint egy együttműködés a világhírű hollywoodi színésszel, John Malkovich-csal, aki úgy döntött, prózai szövegeket fog felolvasni a világ összes szerethető zenei műfajára. Az ehhez felhasznált felvételek közt szerepel majd Roby Lakatos két zsánerrel, a tangóval és a swinggel is.

A templom férőhelyei miatt ezúttal 200 fő élvezheti élőben a koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában