Micsoda ajándék

2022.11.23. 15:24

Megajándékozta a debreceni olvasókat az ír nagykövet

A James Joyce-emlékévet a művek nemzetközi népszerűsítésével ünneplik.

Ronan Gargan és dr. Kovács Béla Lóránt

Forrás: Kiss Annamarie

Írország magyarországi nagykövete könyvekkel gazdagította a Méliusz Juhász Péter Könyvtárat. Ronan Gargan személyesen adott át a magyar nyelvű James Joyce Ulysses című kötetből négy, a James Joyce Stephen Heroe című kötetből kettő, míg Yeats kelta tündérmeséinek magyar nyelvű kiadásából négy példányt dr. Kovács Béla Lórántnak, a könyvtár igazgatójának.
Mint az az intézmény közleményéből kiderült, az ír kulturális minisztérium a 2022-es Joyce-emlékév keretében egy nemzetközi kampányt indított, melynek célja, hogy minél több olvasó számára elérhetővé tegyék James Augustine Aloysius Joyce műveit az adott ország nyelvén. Hazánkban kitűnő magyar nyelvű fordításokban ismerhetjük meg a 140 éve, Dublinban született költő, író, kritikus alkotásait. Az Ulysses két fordításban is megjelent, valamint nemrég került piacra Joyce Stephen Hero című posztumusz kiadott önéletrajzi regénye Kappanyos András fordításában.
Írország budapesti nagykövetsége egy országos turné során számos megyei könyvtárnak  adományoz Joyce-köteteket. 

Forrás: Kiss Annamarie

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában