Értékmegőrzés

2022.09.09. 13:41

Kiállításmegnyitóval kezdődött a városnapi rendezvénysorozat Nádudvaron

A nádudvari fekete kerámia és drótos vászonfazekak, lábasok című kiállítást Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke nyitotta meg.

Forrás: hbmo.hu

A helyi művelődési központban K. Nagy Zsolt és K. Nagyné Szarvas Eszter kerámiáit lehet megtekinteni – olvasható a megyei önkormányzat közleményében.  A szeptember 8-i megnyitón Maczik Erika polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében méltatta a K. Nagy család munkásságát és emlékeztetett, idén a város Pro Urbe-díját is ők vehették át értéknövelő, hagyományőrző tevékenységük elismeréseként. 

Pajna Zoltán az alkotó ember értékét hangsúlyozta, továbbá elmondta, a megyei önkormányzat is az értékek megőrzésére, a hagyományok továbbadására törekszik, ennek érdekében egyebek mellett könyvet is készíttetett. 

Felhívta a figyelmet, hogy a Hajdú-Bihar megye Legendáriumában című kötetben is található számos Nádudvarral kapcsolatos, kedves történet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában