Vége a kényszerszünetnek

2022.09.25. 19:31

Két év után zengett a népdal

Népzenei csoportok találkoztak szeptember 24-én a csökmői Faluházban.

Forrás: B. Kiss Andrea

Két év kényszerszünet után végre újra vendégül láthatta a Csökmői Népdalkör a környező települések hasonló csoportjait. A meghívásra érkezett a füzesgyarmati, a vésztői, a biharkeresztesi, a gáborjáni és Romániából a nagyiratosi népdalkör. Délután kettőre népdal-, népzenekedvelőkkel telt meg a Faluház, hiszen a fellépők közel hetvenen voltak, s még érdeklődők is érkeztek szép számmal. Hajdu Erzsébet, a Csökmői Népdalkör vezetője köszöntötte a jelenlévőket, felidézte az elmúlt két évet, amikor az ilyen találkozásokra esély sem volt, s örömmel vette, hogy újra együtt tölthették a napot a dalkörök.

Kipirultak a közös mulatozásban

A vendéglátó csoport ezt az alkalmat ragadta meg, hogy köszöntse az ötven éve működő füzesgyarmati népdalkört egy gyönyörű, mézeskalácsból készült díszes táblával. Ezt követően egymásnak adták a színpadot a fellépők. Zengett a különböző népdal és a citera,a köcsögduda hangja. A csoportokon kívül hallhatott még a közönség egy balladát Kovács Imrénétől, valamint betyárdalokat és egy figyelemre méltó citeraszólót ifjú Tóth Gyulától. A műsor után vendéglátás következett, majd egy közös mulatozás vette kezdetét. A tánctól kipirulva, a találkozástól vidáman búcsúztak egymástól a hagyományőrzők. A Csökmői Népdalkört a rendezvény szervezésében a Faluház, míg a vendéglátásban az önkormányzat támogatta, mellettük szép számmal akadtak más támogatói is a csoportnak, amiért nagyon hálásak. 

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában