A közművelődés napja Nádudvaron

2022.09.21. 11:58

A megye népművelőinek szakmai fóruma zajlott a Hortobágy-szélen

A közművelődés aktuális problémái, a rezsicsökkentés, intézménybezárásokat megelőző intézkedések voltak napirenden kedden a Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének ankétján.

Forrás: Marján László

A nádudvari művelődési házban megtartott eseményen Maczik Erika polgármester a nyitóbeszédében kiemelte, hogy a városnak nagyszerű adottságú művelődési háza van, amit igyekeznek is hasznosítani. Az intézményt Tóthné Budaházi Judit, a művelődési központ igazgatója, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke részletesen be is mutatta a megyei szakembereknek, kiemelve a járványidőszak alatt megvalósult, és a közelmúltban átadott hungarikum-kiállítótermet.

Az egyesületi elnök, Kardos Ilona köszöntője és Cs. Tóth János művészeti író konferálása mellett dr. Juhász Erika, a Nemzeti Művelődési intézet szakmafejlesztési igazgatója, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának tanszékvezető docense a művelődő közösségekről tartott előadást.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában