Fotókkal

2022.08.01. 21:40

Mozart operája, A varázsfuvola nyitotta a II. Debreceni Ünnepi Játékokat

A zene, a színház, az irodalom és az opera kerül tizenhat napon át a középpontba a II. Debreceni Ünnepi Játékok programjain a Csokonai Irodalmi Laborban, a Kossuth téren, a Kodály Zeneiskolában és a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Forrás: Kiss Annamarie

Augusztus 1. és augusztus 15. között kerül sor a Héthatár Irodalom és Dokumentumfilm Fesztivál programjaira. A Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és Pál István Szalonna és zenekara közös műsorára, irodalmi estekre, gyermekelőadásra, rockoperára várják az érdeklődőket. Lesz továbbá Magyarok Hollywoodban címmel filmzenei koncertshow, Rost Andrea születésnapi gálakoncert, AuRevoir koncert, Oszvald Marika és Barátai operettgála, valamint koncertet ad Dolora Zajick, Ramón Vargas és a Kodály Filharmonikusok Debrecen.

A programsorozat nyitóelőadását a hétvégi esőzések miatt hétfőn este tartották a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, ahol Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operáját adta elő Gemza Péter rendezésében a Csokonai Színház és a Coopera társulatai. A produkciót magyar nyelven, angol felirattal játszották.  

Szereplők:

Sarastro – Jekl László
Éj királynője – Rőser Orsolya Hajnalka, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje
Tamino – Balczó Péter
Pamina – Kovács Csilla
Papageno – Donkó Imre
Papagena – Nagy Kíra
Monostatos – Böjte Sándor
Sprecher / Öreg pap – Wagner Lajos
Első dáma – Rendes Ágnes
Második dáma – Janovicz Zsófia
Harmadik dáma – Bódi Marianna
Fiatal pap – Grega Csaba
Első őrtálló – Dargó Gergely
Második őrtálló – Antóni Norbert
Első fiú – Tompa Benedek
Második fiú – Garda Botond
Harmadik fiú – Nyirán János

Az előadásban közreműködött a Debreceni Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Színház Énekkara Hamar Zsolt vezényletével. 

Kedden 15 órakor a Csokonai Irodalmi Laborban folytatódik a fesztivál, ahol a két filmvetítésre és közönségtalálkozóra várják a rajongókat, valamint a rajzfilmkészítés kulisszatitkairól tart előadást Fazekas Szabolcs. Este fél kilenctől pedig Székely-est határok nélkül címmel ad folklórműsort a Gyergyó-medence falvainak népzenéiből és táncaiból a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pál István Szalonna és zenekara közreműködésével.

Bekecs Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában