Világrekord

2022.07.27. 14:47

Többek között a magyar himnusz is felcsendült az Everesten

A nagyváradi születésű zongoraművész nem csak a Mount Everesten, hanem Debrecenben is adott már koncertet.

Forrás: Facebook / Thurzó Zoltán

Izgalmas világrekord született a Mount Everesten: Thurzó Zoltán, nagyváradi születésű zongoraművész június 13-án 5325,77 méter magasan ült le egy zongorához, hogy a magyar, a székely, a román és egyéb himnuszok mellett más komolyzenei darabokat is előadjon. Ezzel a teljesítménnyel pedig ő lett az az ember, aki a legnagyobb magasságban adott koncertet.

A „Himnusz a magasban” komolyzenei projektet több mint egy hónappal később Guinness Rekordként könyvelték el, amelyről a művész a közösségi oldalán tájékoztatta követőit. 

Mint írja, körülbelül 10 nap alatt érkezik meg a hivatalos diploma ezzel kapcsolatban, addig pedig globálisan is „frissítik” az új rekorder személyét és az új eredményt (13 June 2022, Nepal, Mount Everest Base Camp, Thurzó Zoltán – concert pianist, altitude: 17.473 ft – 5325.77 m).

Thurzó Zoltán a rekorddal és munkásságával kapcsolatban nekünk is adott egy interjút, amelyet hamarosan portálunkon is olvashatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában