Helyi kultúra

2022.07.25. 16:31

Ifjúsági világzenekar Debrecenben

Egyéni mesterkurzusok, kamarazenei és zenekari képzések a nyári akadémián.

Forrás: Unideb.hu

Hatalmas sikert aratott Vásáry Tamás vezényletével az újjáalakult Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar július 23-án a Kölcsey Központban; a koncerttel ért véget a 21. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája, amelyen tizenkilenc országból mintegy kétszáz fiatal vett részt – írja az Unideb.hu.

Az egyetemi portál beszámolója szerint a Zeneművészeti Kar rendezvénye a tavalyi sikert is felülmúlta, szinte már a járványhelyzet előtti részvételi arányt idézve. A nyolc országból érkezett 31 professzor iránymutatása mellett egyéni mesterkurzusokat, valamint kamarazenei és zenekari képzéseket is tartottak. Váradi Judit művészeti vezető szerint mindenki maximálisan elégedett lehet a szakmai munkával és azokkal a koncertekkel, melyeken a hallgatók bemutathatták, mit tanultak az elmúlt két hétben. 

– A mesterkurzusoknak és a hangversenyeknek is kiemelkedő sikerük volt, már a jelentkezésnél látszott, hogy minden hallgató nagyon komolyan veszi a képzéseket, aktívak voltak és céltudatosan végezték el a rájuk bízott feladatokat. 

Nagyon jó kapcsolat alakult ki a külföldi és a magyar fiatalok között, mindenki tökéletesen beilleszkedett a közösségbe. Ez egy nagy rendezvény, így az összes részletnek a helyén kellett lennie ahhoz, hogy tökéletes munkát lehessen végezni.  

Telt házas koncerteket adtunk a Zenés esték a Nagyerdőn-hangversenysorozatban, a hallgatók felléptek a kurzuszáró koncerteken, valamint a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar is nagy sikert aratott a Kölcsey Központban, majd Pécsen, a Püspöki Palota kertjében. Minden zenész álma, hogy állva tapsolja a közönség, ezt most megtapasztalhatták a fiatalok – fogalmazott Váradi Judit.

További részletek az egyetemi portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában