A sírkert története

2022.07.04. 20:09

Hazánk egyik legszebb temetőjét ünneplik a 90. születésnapján

„Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli a múltját, nézd meg a temetőit.”

Forrás: Molnár Péter

Széchenyi István fenti gondolata jegyében rendez temetőtörténeti konferenciát a Debreceni Köztemető megnyitásának 90. évfordulója napján Debrecen városa és a Debreceni Köztemető július 15-én, pénteken 10 órától a Debreceni Köztemető Kápolnájában, a Benczúr Gyula utca 6. szám alatt.

A nyilvános és ingyenes ünnepi alkalmat dr. Barcsa Lajos – Gondoskodás, innováció, fenntarthatóság című – előadása vezeti fel, majd Papp József a Temetőrendezési kísérletektől a nagyerdei Debreceni Köztemetőig című gondolatait osztja meg az egybegyűltekkel. Ezt követi dr. Fekete Károly – Lelkipásztor a koporsó mellett című – beszéde, továbbá Singer Magdolna előadása, amelynek címe: Az együttérző megértés ereje a gyászolóval való találkozáskor.

Délután fél 1-től, az ebédszünet után dr. Mazsu Jánosé a szó, aki a cívis emlékezetről és a Köztemető védett sírjairól értekezik. Dr. Löki Viktor a magyar temetők botanikai örökségét tárja fel, Rácz Zoltán Debrecen Naptemplomát mutatja be, Mózes Dávid pedig a debreceni köztemetők fejlesztéseit ismerteti. A konferenciát 17 órától Váradi Zoltán temetői sétája zárja, Élet a tükörtóban címmel.

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában