Kiállítás

2022.07.10. 12:35

Debreceni altatóorvos festményei andalítanak a lélek hangjaival

Lélekhangok címmel nyílt kiállítása dr. Vass Györgyinek, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ aneszteziológusának vasárnap délelőtt, a Nagyerdei körút 98. szám alatti Elméleti Galériában.

Forrás: Vass Györgyi-archív

A fluid art technikával készített alkotásokat bemutató tárlatot a szervező egyetemi közművelődési titkárság kulturális menedzsere, Kozák Viktor Csaba nyitotta meg.

Forrás: Vass Györgyi-archív

Vass Györgyi így vall az alkotásairól: ,,Először csak a színekkel játszottam, engedtem, hogy az jöjjön ki belőlem, ami akar. Később rátaláltam a fluid art technikára, és ez a szenvedélyemmé is vált. Imádom, ahogy folyik egyik szín a másikba, és nagyon szeretem nézni, ahogy az egész egy képpé áll össze. A festék folyik, kavarog, és egyszercsak meglátom, hogy ez az, ezt szerettem volna ma. Soha nincs két egyforma kép. A színek hangulatot, érzelmet hordoznak, mindig azt, amiben éppen vagyok.”

Forrás: Vass Györgyi-archív

A vasárnapi ünnepségen közreműködött a Debreceni Egyetem Monteverdi Kamarakórusa, Takács Ildikó és Pazár István vezényletével. A különleges kiállítás augusztus 30-ig tekinthető meg az Elméleti Tömb Aulában, s emellett még július 25-ig a hajdúszoboszlói Barátság Hotelben is megcsodálhatók Vass Györgyi képei.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában