Ne maradj le!

2022.06.08. 14:49

Kacagás, dráma, szerelem és tánc is lesz a Nagyerdőn

Idén már a Csokonai Színház szervezésében, de az eddig megszokott változatossággal kínál színházi élményeket a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programsorozata. A részletekről szerda délután a helyszínen volt szó.

Forrás: Czinege Melinda

Papp László polgármester először felidézte az elmúlt két évadot, melynek szűkösségét részben a pandémia, részben az épülő teátrumok miatt szükséges változások okozták. – Nagy öröm, hogy a Nyári Színházi Esték részeként a színházszerető debreceniek és az idelátogató turisták kitűnő produkciókat láthatnak a a világ egyik legszebb parkerdejében, a Nagyerdőn – fogalmazott.

Forrás: Czinege Melinda

Emlékeztetett arra is, hogy ebben az esztendőben már nem a Főnix Rendezvényszervező Kft. szervezte meg a programsorozatot, a Csokonai Színház szervezői debütálásával eddig több mint hétezer jegy kelt el az előadásokra, és több telt házas előadás kalkulálható.

Végül elmondta, hogy a színházi programsorozat kapcsolódik majd a tavaly útjára indult Debreceni Ünnepi Játékok eseményeivel is.

Forrás: Czinege Melinda

Gemza Péter színházigazgató kiemelte, hogy az előadások között lesz nagyszabású, még sosem játszott és kortárs musical is. – Széles választékkal és műfajilag tág összeállítással készülünk, ezt szeretnénk minden évben továbbvinni – összegzett.

Hozzáfűzte, azokat a társulatokat hívták meg a Nagyerdőre, akik már sikerrel szerepeltek Debrecenben.

Forrás: Czinege Melinda

Makovecz Imre művészetének állít emléket a Hét torony című táncszínházi produkció, míg Budapest, te! című előadás Budapestről és a szerelemről szól. Hangsúlyozta: a Csokonai Színház A Pál utcai fiúk című darabjára már minden jegy elkelt, és rohamosan fogynak a másik produkció, a Játék a kastélyban című vígjáték belépői is, ennek kapcsán a direktor úgy fogalmazott: a debreceniek láthatóan szeretik a Csokonai Színház produkcióit. A darabban Mészáros Ibolya színművész is játszik.

Forrás: Czinege Melinda

Elmondta, a debreceni színészek átmeneti hontalansága miatt hatalmas kihívás lesz a 150 férőhelyes Csokonai Irodalmi Labor után a csaknem tízszer akkora szabadtéri színpadon játszani.

– Pazar vígjáték, amit sokan nemcsak egyszer, hanem rengetegszer megnéznek és méltán ismernek határainkon innen és túl. A filmmel ellentétben a néző itt élő embereket lát, ami teljesen más energiákat mozgat meg, mint a moziban – fogalmazott. A Játék a kastélybant a kamaraszínházi előadások után most hatalmas térben láthatja a közönség.

Forrás: Czinege Melinda

Erdélyi Tímea, a Játékszín társulatának tagja a Teljesen idegenek című darab szereplőjeként érkezett Debrecenbe. A színművész arról beszélt, hogy az előadás mindenkinek ajánlott, aki szórakozni vágyik, és azoknak is, akik tartalmas történetekre, mély érzelmi hatásokra vágynak. A hazugság és az igazmondás kérdése kíséri végig a darab keserédes komédiáját.

Nagy sikernek ígérkezik a Pannon Várszínház Hotel Menthol című előadása is, mely a rock and roll, a humor és a fölfésült frizurák birodalmába kalauzolja el a közönséget.

A Furcsa pár női változatával érkezik a Nagyerdőre a József Attila Színház, Pikali Gerda rendezésében és Fehér Anna főszereplésével.

A Zenthe Ferenc Színház zenés vígjátéka, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül zárja a Nagyerdei Szabadtéri Játékok idei sorozatát, mely június 8. és augusztus 23. között várja közönségét a szabad ég alatt.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában