Dalostalálkozó

2022.06.13. 15:22

Ismét nóta szólt Földesen

Mintegy 220 résztvevővel tartottak dalostalálkozót a településen.

Forrás: Péter Imre

Az évente megrendezett „Szól a nóta, száll a dal” című dalostalálkozó a magyar nóták és népdalok megőrzését is segíti, ugyanakkor erősíti a nyugdíjas klubok közötti barátságot, együttműködést.

A magyar nóták és népdalok színes csokrát hozta el szombaton 13 előadó csoport nyolc településről Földesre. A 13. alkalommal 220 résztvevővel a Karácsony Sándor Közösségi Házban megtartott dalostalálkozón jubileumi tortával és ajándékokkal köszöntötték a rendező, 15. születésnapját köszöntő Nosztalgia 2002 Hagyományőrző Klub Egyesületet.

Mint Korbélyné Nonn Rozália, a jubiláló klub vezetője elmondta a találkozóra Hajdú-Bihar és Szolnok megyéből érkeztek csoportok. Régi ismerősként köszöntötték egymást, hiszen az eltelt másfél évtized alatt már sokszor találkoztak Földesen, illetve sok település nyugdíjas zenei rendezvényein. A népes résztvevő közönséget Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester köszöntötte. Örömmel állapította meg, hogy a 15. éves jubileumát köszöntő helyi egyesület tagjai a magyar nóta és népdal megőrzését feladatuknak tekintik. E találkozón az idősebb korosztály elhívatott abban, hogy a településeik egykori lakóinak hagyományait megőrizzék.

A házigazda klub meghívására a dalostalálkozót követő műsorban Sípos Izolda és Eszenyi Imre magyar nóta énekesek is közreműködtek Botos Lajos prímás kíséretével, régi és új magyar nótákkal szórakoztatva a közönséget. 

Péter Imre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában