Ünnepélyes szertartás

2022.05.16. 12:40

Beiktatták az új lelkészt Hajdúsámsonban

Az élő Krisztusból táplálkozó egyházat szeretni Szanyi György.

Forrás: Dandé Melinda

Szanyi György személyében új lelkésze lett a Hajdúsámsoni Egyházközségnek, akit vasárnap, ünnepélyes szertartáson iktattak be a város református templomában.

Az istentiszteletet Fekete Károly, református lelkész, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke nyitotta meg, aki Pál Apostol Római leveléből idézve hangsúlyozta: az új lelkipásztor feladata nem a világi sémákhoz, hanem Jézus Krisztus erejéhez kell, hogy szabja magát. – Tegyétek az életeteket okos istentiszteletté – fogalmazott.

Őz Lajos esperes ismertette Szanyi György életrajzát, melyből kiemelte, hogy családjával – feleségével, 3 lányával és egy fiával – Kárpátaljáról érkeztek Hajdúsámsonba. A teológiát a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben végezte. Volt missziós munka vezetője a beregi egyházmegyében, 13 éven át a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezetnek alelnöki majd elnöki tisztségét töltötte be. Borzsovában 18 évig szolgált. Mielőtt Hajdúsámsonba elhívták, a Házasság Hetét szervezte a Beregi Egyházmegye minden gyülekezetében, több száz embert mozgatott meg egy héten alatt a tematikus programokon.

– Tegye gyümölcstermővé a gyülekezetet Isten segítségével – mondta Kulcsár József főgondnok miközben egy palástot, mint a gyülekezet ajándékát adta át az új lelkésznek. Ezután Fekete Károly ajándékátadása következett a Tiszántúli Egyházközség nevében, majd a palástos lelkészek áldáskívánása. A hivatalos beiktatási ceremóniát Őz Lajos esperes vezette le.

– Az élő Krisztusból táplálkozó egyházat szeretnék. Őszintén cselekedni azt, amit Isten mond. Lelkipásztorként látnom kell, mit mutat Isten, mi a terve velünk – fogalmazott igehirdetésében Szanyi György lelkész.

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt az ünnepségen. A honatya fontosnak tartja, hogy ebben a világban kellenek a bástyatartók, akik megtartják a Krisztusi közösséget. Antal Szabolcs polgármester a város nevében üdvözölte a tiszteletest. – Egy remek embert kaptunk, aki elsőként állt fel segíteni a bajbajutott kárpátaljaiakért a háború miatt és nem volt egyszerű helyzetben, mikor településünkre érkezett, hiszen a pandémia időszaka volt. De állta a nehézségeket és ez a nap is eljött – méltatta az új lelkészt.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában