Szakmai nap

2022.02.25. 12:13

Összegyűltek a megyei közművelődési szakemberek a járási székhelyen

Szakmai napot tartottak a Móricz Zsigmond Művelődési Ház szervezésében a nyíradonyi Polgármesteri Hivatal galériájának termében csütörtökön délelőtt.

Forrás: Molnár Csilla

Tasó Béla, Nyíradony polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd a tanácskozást a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője, Angyal László kezdte el. Bodogán Györgyné Major Ilona a nyíradonyi művelődési ház igazgatója lapunknak elmondta: – A Csoóri Sándor Alap támogatásával megvalósuló Tárgyalkotó pályázatunkkal a Nyíradonyi Tűforgatók szélesebb körben megismerkedhetnek a hímzés hagyományával. A szakkör vezetője, Dobosné Hajdú Anikó népi iparművész, aki a szakmai tanácskozáson előadóként hangsúlyozta a népi hagyományok tovább éltetését. A magyar hímző kultúránk fennmaradásához és hiteles megőrzéséhez szeretnénk hozzájárulni a szakmai napunk megvalósításával. Előző évben is voltak már szakmai programjaink, de az idei, több szervezet és intézmény bevonásával valósult meg. Jelen voltak néprajzi előadók, közművelődésben dolgozók, népi iparművészek és szakkörvezetők. Értekezésünk témája a Hajdú-Bihar megyei hímző csoportok múltja-jelene-jövője és a hímzések tovább éltetésére való kezdeményezések jelentősége volt. 

 

MCS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában