Illusztrációs pályázat

2022.02.08. 12:41

Nemes Nagy Ágnes verseihez készítettek képeket a nyíracsádi diákok

Több mint kétszáz alkotás érkezett a nyíracsádi általános iskola versillusztrációs pályázatára.

Hajdufiné Imre Éva tanárnő a legsikeresebb helyi pályázók körében | Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Nyíracsád Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolája versillusztrációs pályázatot hirdetett Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulója alkalmából. A pályázatra az ország legkülönbözőbb pontjairól, 21 településről – városból és faluból – igazán színvonalas alkotások érkeztek, melyek képi formában, híven tükrözik Nemes Nagy Ágnes gondolatait.


A pályázó általános és középiskolás tanulóknak a költőnő egy-egy előre megadott verséhez kellett illusztrációt készíteniük. A pályázatra összesen 221 alkotás érkezett, a helyezéseket szakmai zsűri állapította meg. A nyíracsádiak lehetőséget adtak a világháló segítségével közönségdíj elnyerésére is.


A nagy távolságokra, valamint a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel jelenléti eredményhirdetést nem tartottak, a díjazottak postán kapták meg jutalmukat és természetesen az okleveleket is. Hogy senki ne maradjon élmény nélkül, a szervező iskola a különböző kategóriák díjazott alkotásaiból kisfilmet állított össze, amit eljuttattak valamennyi pályázó intézményhez, de megtekinthető az összeállítás az iskola közösségi oldalán is. A pályázatot Hajdufiné Imre Éva rajztanár szervezte, a helyi diákok alkotásait a zsűri külön értékelte.

 

Kedves Zilahi Enikő 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában