Kulturális program

2022.02.24. 11:22

Fent kockafényképek, lent lírakincsek várnak

Arra biztatják a vendégeket: hozzanak egy verset, s osszák meg a többiekkel.

Két programmal kecsegteti a kultúra iránt elkötelezetteket a Bajcsy-Zsilinszky utcai borozó ma. A Kockázati tényezők című fotótárlat 17 órakor nyílik. Az egykori dj, Horogh József Debrecenben született, ám fiatal felnőttként elköltözött. Ma fotográfusként dolgozik, a színes kockákat fókuszba állító művészi fényképsorozatot a borozó tulajdonosa, Kovács István meghívására hozta el. A tárlatot Szilágyi Szilvia újságíró nyitja meg, gitárjátékkal közreműködik Komódi Károly. 
Ha eleget legeltettük szemünket, érdemes egy szinttel lejjebb sétálnunk, ahol 19 órától Mester István színjátszó, énekes verses estje vár borbemutatóval, -kóstolóval egybekötve. 

 

Széppróza és anyanyelv 

 

A Pincelíra programsorozat aktuális alkalma Jókai Mór egyik versének kezdősorát kapta címül: „Ültem rakott asztalodnál, Borod igen jó vala”. Az apropót két ünnep adja: a magyar széppróza napja február 18-án, míg az anyanyelv nemzetközi napja február 21-én volt. A szervező arra biztatja a vendégeket, hogy hozzanak magukkal egy verset, amit szívesen megosztanának a jelenlévőkkel. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában