Technológia és a művészet

2022.02.23. 12:19

Az értelmezés gazdag mezőin

Süli-Zakar Szabolcs ajánlásával.

Új tárlattal jelentkezik február 26-án, szombaton a Modem. Tasnádi József Apóriák című kiállítását 16 órakor Andrási Gábor művészettörténész nyitja meg, a nyitónapon fellép a Sonus Ütősegyüttes, valamint tárlatvezetést tart Süli-Zakar Szabolcs kurátor. 

 

– Tasnádi József asszociációkkal és vizuálisan generált történetekkel foglalkozik. Installációi, intervenciói és generatív digitális kísérletei vizuális esszék, melyek történetté, textuális narratívává íródnak át, ahol az értelmezés és a gondolattársítás gazdag, buja, nyílt mezői tárulnak fel. Inspirációját nem a művészeten belül, hanem azon kívül keresi. Rátalál dolgokra, melyek spontán módon összekötik magukat olyan metatartalmakkal, mint a remény, az emlékezet, a halál, a közlés lehetetlensége, az idő, a jelenlét vagy annak a hiánya. E meghatározó kérdéskörökhöz kapcsolódva ugyanakkor a technológia és a művészet viszonyait is vizsgálja – írja a Munkácsy-díjas képzőművészről Süli-Zakar Szabolcs.

 

HBN

 

Borítókép: Tasnádi József, Wikipédia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában