Nirvanával a jó ügyért

2022.02.28. 13:32

Az elsők között debreceni rockzenészek segítettek a háború elől menekülőkön

Magyarországon a rajongók és a zenészek is számtalanszor bizonyították már, hogy amikor igazán fontos, képesek egy jó ügyért összefogni, önzetlenül segíteni, ennek ékes példája a debreceni Evermind friss akciója.

Forrás: Evermind-archív

Az ország talán legjobb Nirvana tribute-járól egyre többet lehet hallani. Autentikusan ápolják Kurt Cobain és zenekarának emlékét, azonban most nem elsősorban a zenei teljesítményükkel kerültek reflektorfénybe. Nagy Gergellyel, a banda szólógitárosával beszélgettünk.

 

A közösségi médiából értesültünk róla, hogy a zenekar a hajdúszoboszlói Rock Cafe-ban február 26-án, szombaton adott koncertjének teljes jegybevételét jótékony célra ajánlotta fel.

 

- Szomorúan vettük tudomásul, hogy milyen nagyot változott a világ, mióta pár héttel ezelőtt meghirdettük ezt az akusztikus estet Hajdúszoboszlóra. Akkor még nem sejtettük, hogy néhány órányi autóútra tőlünk fegyverek fognak ropogni, miközben mi épp a húrok közé csapunk.  Nagyon megviseltek bennünket azok a hírek és képek, amelyek az ukrán-orosz háborús konfliktusról eljutottak hozzánk. A zenekarunk frontembere, Balogh István vetette fel a szombati koncert reggelén, hogy a háború miatt hazánkba menekülő ártatlan emberek szenvedései mellett nem mehetünk el szó nélkül, valahogy segítenünk kell.

 

Milyen formában került végül sor a segítségre? Hány fő vett részt a koncerten?

 

- Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány nagyon nehéz helyzetbe sodorta a klubokat és a zenészeket is, a Rock Cafe tulajdonosával,

Káposztás Gergellyel közösen arra jutottunk, hogy a jegyekből befolyt összegre egyikünk sem tart igényt, inkább átutaljuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére, a humanitárius missziójuk támogatására.

A közönség is nagyon jól fogadta ezt az ötletet, mert bár már napokkal ezelőtt elkelt az összes jegy, még 10 db belépő megvásárlását tettük lehetővé, amelyek szintén pillanatok alatt elkeltek. A klubban külön erre az estére átrendezett berendezésnek köszönhetően több mint hetvenen foglalhattak helyet, így hallgathatták a Nirvana ikonikus MTV Unplugged koncertlemezének előadását, üres szék nem maradt egy darab sem.

 

Mikor láthat titeket legközelebb a debreceni közönség?

 

- A március 26-án megrendezésre kerülő Made in Debrecen Fesztiválon minden bizonnyal megtalálhatóak leszünk.

 

BB

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában