Szép magyar beszéd

2022.02.09. 15:00

Acsádi diákok olvastak a legszebben

Mindkét kategóriában nyíracsádi versenyző, Szücs Martin és Verdes Netti végeztek az első helyen | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Február 8-án délután került megrendezésre a Kazinczy nevéhez köthető Szép magyar beszéd verseny városkörnyéki fordulója, melynek minden évben Nyíradony Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskolája ad otthont. A rendezvényt Berekszászi Natália intézményvezető nyitotta meg, a résztvevőket Sósné Juhász Sára, a verseny állandó szervezője köszöntötte. A versenyzők szabadon választott, majd egy számukra ismeretlen kötelező szöveg felolvasásával bizonyíthatták, mennyire tudják kifejezően, megfelelő hangsúllyal, hanglejtéssel, pontossággal használni szép magyar nyelvünket. A megmérettetés mindkét kategóriájában, az 5-6. és 7-8. évfolyamosok mezőnyében a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanulói, az ötödikes Szücs Martin és a nyolcadikos Verdes Netti érdemelték ki az első helyet. Továbbá 5-6. évfolyamon 2. helyezést ért el Kaprinyák Kincső, a 3. helyezett Bíró Dorka lett. A 7-8. évfolyamon Gilányi Rebeka és Bosnyák Dorina végzett a 2. és 3. helyen. A régiót március végén Verdes Netti képviseli majd az országos döntőben.

 

Kedves Zilahi Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában