Ingyenes program

2021.12.14. 11:28

Kis ünnepi miséjére hív a Csokonai Színház Énekkara

Rossini művét a Szabadságtelepi Református Templomban láthatja a közönség december 22-én.

Forrás: Csokonai Színház

Rossini Kis ünnepi miséjével közös imádságra invitálja a közönséget a Csokonai Színház Énekkara a Szabadságtelepi Református templomba.

Rossini műve hálaadó imádság a hosszú járvány után, amiért életben maradhattunk, és a halottainkért szóló ima. Erre a közös imádságra van most leginkább szükségünk

 – mondta el Ács János karmester  arra a kérdésre, miért éppen erre a darabra esett a választás. „Operatársulat vagyunk, így mindenképpen egy operaszerző művét kerestük az alkalomra” – tette hozzá.


Rossini élete utolsó két évtizedében két egyházi művet is írt. A Kis ünnepi mise (Petite messe solennelle) „kis” jelzője a Mester szerénységét jelzi, aki Beethoven Missa Solemnise iránti tiszteletből illesztette saját műve mellé a „kis” szót.

 

Az eseményen tizenkét énekkari tag és négy szólista: Kuczmog Klaudia, Francesca Provvisionato, Dargó Gergely és Donkó Imre szerepel. Zongorán közreműködik Gyülvészi Péter. Vezényel: Ács János.

 

Az előadás a Szabadságtelepi Református Templomban december 22-én szerdán 18 órakor kezdődik.

 

A belépés ingyenes, a templom adományokat elfogad.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában